Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az börzsönybe érkezők az év szinte minden szakában bakancsosan vágnak neki a legszebb tájaknak, a közeli hegyeknek, a Csóványosnak, a Nagyhideghegynek, a Bugyihónak és újra meg újra felfedezik a Kemence völgyet.

A túramozgalomban a Börzsönyi Kék névre keresztelt túrautat kell végigjárni, amely mintegy 60 km hosszan kanyarog Diósjenő és Szob között a Börzsöny szebbnél-szebb hegyein és völgyein keresztül. A túramozgalom teljesítése nincsen időhöz és életkorhoz, egyesületi tagsághoz kötve. Bármilyen szakaszokban teljesíthető!

A túramozgalom célja:

• A Börzsöny-hegység bércein, völgyein Diósjenő és Szob között végighaladó kék sáv jelzésű útvonal végigjárása;

• a hegység sokak által kedvelt részeinek, vagy kevésbé járt útjainak bemutatása;

• az egészséges, tartalmas életmódra való csábítás.

Egyetlen feltétel az igazolófüzet megvásárlása, 500 Ft / db áron. Igazolófüzet megvásárlása: Az igazolófüzet a túramozgalom szervezőjétől igényelhető postai úton (BTHE, 1031 Budapest, Vitorla utca 13.) vagy e-mailben a bkt@bthe.hu címen. Az igazolófüzet árát banki átutalással az Egyesület bankszámlájára (10102244-59708600-01000000) vagy postautalvánnyal az Egyesület címre lehet küldeni. Az igazolófüzetet az összeg beérkezése után a megadott válaszcímre postai úton küldik el!

A mozgalom teljesítésének feltételei:

• a Diósjenő és Szob között haladó, kék sáv jelzésű útvonal tetszőleges irányból, tetszőleges szakaszokban és időbeosztásban történő végigjárása;

• a füzet középső lapján található igazolási pontokon (ezekből összesen 13 darab van) a bélyegzések megszerzése, az igazolókódok megfelelő helyre történő feljegyzése, valamint a matricák beragasztása;

• ha az igazolópontok valamelyike rongálás áldozatául esne, akkor (digitális és hagyományos) fényképet is elfogadott, melyen az objektum és a személy is felismerhetően látható. A digitális formátumú fényképeket elektronikus levélben lehet elküldeni.